Lista de produse a producatorului iRobot

Totul a inceput la  MIT (Massachusetts Institute of Technology) unde doi domni si o doamna s-au hotarat ca vor aplica in practica cunoștințele din cercetarile in domeniul roboticii si astfel se vor muta din mediul academic in lumea reala. Asa s-a si intamplat si trioul de pionieri robotici a inceput sa lucreze la primele proiecte reale, chiar daca la inceput destul de vizionare. Trioul de ingineri a abordat prima data robotul spatial de prospectare.

Din laborator in spatiu


A fost o munca interesanta in cadrul careia Colin Angle, Red Brooks și Helen Greiner s-au intalnit cu inginerii caliti ai NASA. Lucrurile s-au pus in miscare cand tanara companie a inceput sa castige contractele de achizitie publica ale agentiei americane DARPA. Compania a inceput sa se dezvolte rapid. Numarul de salariati a ajuns de la 4 la 10, apoi la 20, 30 si acesta nu era deloc numarul final. Imediat dupa fuziunea societatii mama cu Real World Interface in anul 2000, a luat nastere marca iRobot.

Insa lucrurile mari abia urmau sa vina. La inceputul noului mileniu, specialistul ambitios in robotica din sectorul armatei si al stiintei a inceput sa se simta cam la stramtoare. iRobot a castigat piata de consum. In timp ce Microring nu a ajuns niciodata in vanzare, papusa My Real Baby se vindea cu destul succes o serie intreaga de luni. Primii pasi pe piata americana de consum foarte sofisticata au fost facuti, asigurandu-i companiei curajul de a face in continuare incercari in acest segment.


iRobot PackBot salveaza vietile


Apoi a venit 11 septembrie  2011. O tragedie uriasa pentru SUA, o mare lovitura pentru lumea intreaga si un moment important pentru iRobot PackBot. Acest robot tactic defensiv destinat initial pentru anihilarea minelor, a ajutat in cautarea printre ruinele World Trade Center din New York si, de asemenea, a cercetat si spatiile deteriorate ale Pentagonului. Cuvantul iRobot se declina in toate cazurile gramaticale, chiar daca, bineinteles, mult in urma cuvantului ”terorist” sau ”al Qaida”. In orice caz, iRobot-ul ajuta  o cauza buna, salveaza vietile omenesti.
 
Schimbarea radicala in domeniul produselor de consum a venit in anul 2002. In acel an iRobot a prezentat primul aspirator robot larg accesibil, denumit Roomba. Dar acesta nu a luat fiinta peste noapte. Echipa de specialisti primind o sarcina importanta, si anume schimbarea modalitatii in care oamenii fac curatenie, a creat Roomba in anul 1997. Doar 5 ani de munca asidua, cateva prototipuri si zeci de nopti nedormite a adus echipa la tel. Aspiratorul robot iRobot Roomba a venit pe lume.
 
Din acel moment totul merge ca pe sarma. Roomba a trecut prin cateva generatii de modificare, de cateva ori si-a schimbat designul si s-a apropiat intr-un procent de 100 % de eficienta curateniei si independenta absoluta. Pana la mijlocul anului 2013, in lumea intreaga se vindeau mai mult de 14 milioane de aspiratoare robot Roomba iar acest numar este in continua crestere. Mai adaugati Scooba, unicul robot de spalat pe jos din lume, mai departe robotul de exterior pentru curatarea jgheaburilor de acoperis, Looj [luj] si veti obtine imaginea societatii exclusiv angajate in robotica.

Mai mult
pe pagina
Se afiseaza 1 - 12 din 13 produse
Se afiseaza 1 - 12 din 13 produse

Producatori

Viziteaza site-ul Digital-city.ro pe ShopMania Ghidul tau autentic de shopping.