GARANTIA PRODUSELOR 

In perioada de garantie, www.digital-city.rraspunde pentru calitatea produselor vandute, toate produsele vandute si livrate beneficiind de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. 

Garantia se acorda in conformitate cu prevederile Legii nr. 449/2003 si O.G. nr. 21/1992, valabile la data cumpararii. Totodata, in cazul lipsei conformitatii, Cumparatorul poate solicita repararea, inlocuirea sau returnarea contravalorii produsului achizitionat, printr-o sesizare facuta prin email sau la telefon. 

Garantie comerciala

Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre Producator, functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care Consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea Vanzatorului/Producatorului. 

Garantia de conformitate

Garantia de conformitate este garantia oferita de Digital City, conform legislatiei in vigoare. Este o perioada de timp intre 6 luni si 2 ani prin care Vanzatorul garanteaza ca produsul vandut este conform cu specificatiile pe care s-a angajat ca le vinde. Aceasta garantie este independenta de garantia tehnica/comerciala, poate fi mai mica, mai mare sau egala si nu face obiectul defectiunilor tehnice. 

Conform Legii 449/2003, art. 5, alineat 2 se considera ca produsele sunt in conformitate daca:

a) corespund descrierii facute de Vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care acesta le-a prezentat Consumatorului ca mostra sau model;

b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre Consumator, scop facut cunoscut Vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;

c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;

d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care Consumatorul se poate astepta in mod rezonabil date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de Vanzator, de Producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Consumatorul trebuie sa informeze Vanzatorul despre lipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data la care a constatat-o.  

In cadrul termenului de garantie de conformitate Vanzatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform Legii 449/2003, art. 11, alineat  2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei este de maxim 15 zile calendaristice pentru clientii persoane fizice si maxim 25 de zile calendaristice in cazul persoanelor juridice. In situatia in care la aceste termene pot aparea intarzieri, perioada de remediere se va prelungi doar cu acordul in scris al Clientului. 

La cererea Consumatorului garantia va fi oferita in scris sau pe orice alt suport durabil, disponibil si accesibil acestuia.  

Persoanele juridice nu intra sub celor doua legi mentionate mai sus. In cazul acestora pot aparea exceptii cu privire la termenii si conditiile mentionate in cele doua legi, daca nu este stipulat altfel in contractul de vanzare-cumparare. 

Toate produsele comercializate de Digital City sunt noi, cu garantie nationala sau internationala (exceptie facand produsele de tip „resigilat”). 

La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente si copie de pe factura fiscala. In cazul in care primim produsele neinsotite de documentul mentionat, acestea va pot fi returnate fara solutionarea garantiei. 

In eventualitatea necesitatii inlocuirii unui produs sau a unor subansamble sau piese componente ce nu mai sunt disponibile, va vom aduce la cunostinta aceasta indisponibilitate si va vom oferi spre inlocuire un produs similar. Daca veti refuza inlocuirea, va vom returna suma aferenta in maximum 30 de zile calendaristice. 

 

Pentru a beneficia de garantie, Clientul are urmatoarele obligatii:

- produsul sa fi fost cumparat de la Digital City si folosit numai in scopul pentru care a fost conceput;
- sa respecte instructiunile de folosire si sa utilizeze produsul conform instructiunilor producatorului;
- sa pastreze certificatul de garantie si documentul fiscal cu care a cumparat produsul;
- sa pastreze ambalajul original si toate accesoriile care au venit in acesta, si sa le livreze impreuna cu produsul in garantie. 

 

Garantia se pierde in urmatoarele situatii:

- avarii sau deteriorari mecanice, expunere excesiva la radiatii solare, lipsa sau modificarea seriei aparatului, modificari ale produsului;
- defectarea produsa ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare, transport, manipulare si instalare prevazute in manualul de utilizare;
- deteriorarea mecanica provocata prin lovirea aparatului sau deterioarea marcajului cu modelul si seria aparatului;
- inundarea, incendierea, expunerea la soare, descarcari electrice, modificari sau instalari necorespunzatoare, interventii neautorizate, precum si accesul neautorizat in interiorul echipamentului pe durata garantiei (ruperea sigiliului);
- distrugerea circuitelor interne din cauza socurilor;
- nerespectarea conditiilor de alimentare sau de mediu - in lipsa specificatiilor acestea sunt: tensiune de alimentare: 190 - 230 V / frecventa 48 - 52 Hz (fara socuri); temperatura ambianta: 5 - 45° Celsius; umiditate 0 - 75%, fara condensare. 

 

Toate celelalte prevederi cuprinse in legislatia in vigoare, referitoare la garantarea produselor vandute, sunt valabile. Garantia nu se extinde asupra eventualelor daune cauzate de folosirea produsului.

 


Demo Options

Background only applies for Boxed,Framed, Rounded Layout